Epätavalliset suomalaiset tavat, joihin et muualla maailmassa törmää

Epätavalliset suomalaiset tavat, joihin et muualla maailmassa törmää

Suomi – 1000 järven, teräksen, metsien, Nokian ja vahvojen aksenttien utelias maa. Joulupukin kotimaa, vakava taantuma ja outo hallitus. Kaikki tietävät Suomesta jotain, mutta tietävätkö ne tämän pohjoisen maan kulttuuriset tavat?  Tässä artikkelissa käymme läpi niitä vähän tai ehkä paljonkin oudompia suomalaisia tapoja.

Eukonkanto

Tämä kiehtova urheilulaji, jossa mies kirjaimellisesti kuljettaa vaimoaan erityisellä kilpailuradalla, joka on täynnä asetettuja esteitä, on ollut olemassa 1800-luvun alusta lähtien. Perinteen kunniaksi järjestetään vuosittain vaimojen kuljettamisen maailmanmestaruuskilpailut Sonkajärvellä – vuodesta 1992 lähtien. Voittaja määräytyy sen mukaan, millainen joukkue onnistuu saamaan radan läpi nopeiten.

Makkaraperunat

Sinulla on ehkä ollut makkara elämässäsi, mutta ei koskaan makkaraa ja perunaa. Yksinkertainen, rasvainen ja herkullinen, perinteinen ruokalaji on yleisimmin käytetty myöhäisillan tuntien ja useiden juomien jälkeen. Kun asetat makkaraperunat-tilauksesi paikalliselle grilli-laskurille, varmista, että  tilaat kaikilla mausteilla – on makkaraa ja perunaa, suolakurkkua, sipulia, sinappia ja ketsuppia.

Grillijono

Grilli ei ole grilli, vaan pikaruokalkoppi, joka löytyy joka puolelta Suomea, kaupunkia tai kylää. Yksi sääntö (ja monin tavoin ainoa sääntö), kun siirryt Grilliin saadaksesi makkaraperunat tai lihapiirakan nakilla (leipä täynnä lihaa ja makkaraa), älä missään tapauksessa ohita jonoa. Useimmat ihmiset, jotka vievät sinut grillijonoon, ovat rauhallisia, mutta joku kerta päihtynyt yksilö on valmis haastamaan sinut taisteluun, joka astuu ulos jonosta Jotta tämä ei onnistu, muista kunnioittaa jonottamisen sääntöjä ja odottaa kärsivällisesti vuoroasi grilliä.

Mämmi

Mämmi on Ruotsista rantautunut perinteinen pääsiäisen ajan jälkiruoka Suomessa. Tämä kulinaarinen ilo koostuu vedestä, jauhetuista rukiista ja ruisjauhoista, mutta seokseen lisätään joskus erityisiä ainesosia, kuten appelsiinia, suolaa ja melassia. Taikina kulkee ensin luonnollisen makeutusprosessin läpi ennen kuin se paistetaan täydellisesti ja jäähdytetään sitten. Mämmi on ollut noin 1500-luvulta lähtien, ja se tulee nauttia kylmänä runsaalla kerma-aineella ja runsaalla sokerilla.

Vihta

Saunalla on erityinen rooli Suomen kulttuuriperinteissä, eikä maassa voi käydä kokeilematta saunan todellista helmeä – vihtaa puhdistuskeinona. Vihta on koivupuista valmistettu oksanippu, Tätä perinnettä viljellään enimmäkseen kesällä, jolloin tuoreita koivunoksia ja lehtiä on saatavilla kaikkialla. Kun sinulle on annettu vihta käteen saunassa, aloita lyömällä itseäsi varovasti tällä esineellä. Ihosi muuttuu punaiseksi, hieman kipeäksi ja hajuiseksi kuin kesämetsä. Vihta auttaa myös verenkiertoon – ehdottoman välttämätöntä, erityisesti juhannusjuhlissa!

Saunajäähy

Jos saunan lämpö on liian voimakas mielesi mukaan, on täysin hyväksyttävää pyytää ”jäähy” (termi, jota käytetään myös jääkiekossa, eli rangaistus). Nyt, jäähy on jaettu pohjimmiltaan kolmeen luokkaan: alkaen siitä, jossa sinun täytyy hypätä läheiselle järvelle / joelle / merelle, jota seuraa se, jossa sinun on pakko juosta alasti lumeen ja huutaa pois kipu ja jännitys, tai jos olet onnekas, jäähy voi olla rento keskustelu, olutlasi kädessä. Vierailun luonteen ja suomalaisten suomalaisen juomisen tason mukaan sinulla on vähintään 50 prosentin mahdollisuus elää ilman kylmää tai märkää, mutta vain miellyttävästi virkistetty.

Saunajäähy

Saunajäähy

Tinanvalanta

Tässä on perinne, joka on mukautettu kulttuuriin aina antiikin Kreikasta. Tinanvalanta tarkoittaa pohjimmiltaan tinapalan, joka on tavallisesti muotoiltu hevosenkengän muotoon, sulattamista uunin tai takan avulla, jonka jälkeen sulanut tina heittäminen kylmään veteen. Miksi? Yksinkertaisesti siksi, että tuloksena oleva muodostuminen, tai tarkemmin sanottuna sen varjo, ennustaa tulevaisuutta! Tätä viihdyttävää okkultistista perinnettä noudatetaan uudenvuodenaattona, jotta voisimme katsoa, ​​mitä edellinen vuosi tuo elämääsi: tinan kupliva pinta tuo sinulle omaisuuksia, hevonen lupaa uuden auton, kun taas herkkä pinta ennustaa epäonnea. Uskokaa tai älkää, tinanvalanta on laillinen osa uudenvuoden juhlia Suomessa.